Een leuke activiteit tijdens een verjaardagsfeestje is het maken van foto props en een foto achtergrond. Nadien kunnen de kinderen poseren zoveel ze willen en heb je heel leuke/zotte foto’s als herinnering aan het feestje. Je kan de foto's ook achteraf bezorgen aan alle aanwezigen of doorsturen via whats'app of mail.

Als foto achtergrond kan je een leuk plekje in de tuin of kamer van de jarige zoeken. Je kan ook een oud, wit laken nemen en dit versieren met textielstiften. Geen zin om zelf iets te maken, dan kan je altijd online iets kopen. Neem zeker een kijkje in mijn webshop voor een disco of kleurrijke achtergrond.

Voor de foto props heb je enorm veel keuze. Ik heb hier gekozen voor een Zuiders thema, namelijk Mexico. Trouwens heel leuk passen bij de kleurrijke foto achtergrond uit de webshop omwillen van de zomerse kleurtjes. Heb je graag het stappenplan in een handig overzichtsdocument? Download de pdf dan hier.

 

Als je foto props wilt maken, heb je volgende dingen nodig:

 • Stevig tekenpapier
 • Schrijfpotlood
 • Gom
 • Kleurpotloden, wasco’s of stiften
 • Schaar
 • Plakband
 • Houten stokjes of rietjes

 

Nog enkele tips voor je kan starten:

 • Ga voor voldoende stevig tekenpapier zodat je figuur niet slap valt als je het vast maakt aan een stokje.
 • Maak je figuur altijd eerst met een schrijfpotlood. Zo kan je indien nodig wat weggommen zonder dat je helemaal opnieuw moet beginnen.
 • Ga met stift/kleurpotloden over de potloodlijnen, dit geeft een mooi resultaat.
 • Het inkleuren van de figuren kan ofwel met potlood, wasco’s of stiften.
 • Maak de stokjes of rietjes vast met plakband en niet met lijm. Zo blijven ze veel beter zitten.
 • Geen fan van tekenen? Print dan gewoon de laatste stap uit, knip het figuurtje uit en plak het op een stokje. Zo heb je in 1, 2, 3 jouw foto props klaar 😉

 

 1. Snor

Een heel simpel figuurtje om mee te beginnen. Teken deze snor na en kleur hem in met zwart/grijs/bruin en je eerste foto prop is klaar. Nog handiger als je zwart tekenpapier gebruikt, dan moet je de snor niet meer inkleuren.

 

 1. Sombrero: teken deze hoed en kleur hem in zoals je zelf wilt

STAP 1: teken een licht geboden lijn met een bultje op. De grootte van de hoed bepaal je helemaal zelf, maar zorg er wel voor dat die wat mooi aansluit bij jouw hoofd.

STAP 2: teken een lijn onder de gebogen lijn en verbind de twee gebogen lijnen met elkaar. Teken boven de bovenste gebogen lijn nog een gebogen lijn zodat het linker- en rechterpunt met elkaar verbonden zijn. Teken nog een streepje door de bult als versiering.

STAP 3: indien gewenst kan je nog wat extra versiering aanbrengen op jouw sombrero en dan kan je alles inkleuren. Ga voor rood, blauw, geel, groen… geen al te donkere kleuren dus. Tot slot moet je nog de sombrero uitknippen en op een stokje plakken.

 

 1. Cactus: deze plant vind je heel veel in Mexico en is echt makkelijk te tekenen

 

STAP 1: teken een hoge lus

STAP 2: teken 2 ‘armen’ aan de lus, je kan er gerust ook meer tekenen maar dan heb je wat meer knipwerk achteraf

STAP 3: teken de pot aan de cactus en versier naar wens

 

STAP 4: kleur de cactus in, knip hem uit en plak hem op een stokje.

 

 1. Lama: deze foto prop vraagt iets meer tekenwerk, maar bezorgt je wel een superleuke prop

Volg de stappen hieronder en uiteindelijk bekom je een leuke lama foto prop. De afwerking kan je doen met kleurpotloden of stiften. Nog leuker is om watten te gebruiken zodat die extra schattig en zacht is.

STAP 1: begin met het tekenen van het lichaam en de poten. Dit mag gerust met rechte lijnen, achteraf maken we alles wat ronder.

STAP 2: maak alles wat wollig. Teken hiervoor halve cirkeltjes rond het lichaam van de lama. Teken ook zijn hoofd, neus en oogje erbij.

STAP 3: werk de pootjes af. Maak van de 4 strepen, 4 poten. Zorg ervoor dat ze bovenaan wat dikker zijn dan onderaan.

STAP 4: teken nog een dekentje over de rug van de lama en hij is helemaal klaar!

STAP 5: kleur de lama in of gebruik watjes voor zijn lichaam. Kleur het dekentje in, knip de lama uit en plak hem op een stokje.