Toen ikzelf kind was, werden er geen cadeautjes gegeven aan de gasten op een verjaardagsfeestje. Enkel de jarige zelf kreeg cadeautjes. Vandaag de dag merk ik dat in 90% van de verjaardagsfeestjes een bedankingscadeautje gegeven wordt. Bij een babyborrel, communie- of lentefeest ligt dit percentage nog hoger. Voel je zeker niet verplicht dit te doen, dit is uiteraard iedereen zijn eigen keuze.

Doe jij, net als ik trouwens, mee met deze trend, dan kan je kiezen voor een makkelijke oplossing zoals spulletjes halen in een winkel zoals Action. Denk maar aan een leuk zakje gevuld met wat snoepjes, een grote bellenblaas, een potlood… Kom je liever wat creatiever uit de hoek, dan kan je zelf aan de slag gaan. Voor de eerste communiefeesten van onze kinderen maakten wij bijvoorbeeld telkens een cadeautje met een foto op. Denk maar aan een snoepzakje voor de kids, een mooie fotokaart met bijpassende fotohouder voor de volwassenen, een doosje pringles met een gepersonaliseerde omslagfoto…

Werk je met een thema, gebruik dit dan ook voor het bedankingscadeautje. Voor een voetbalfeestje kan je een lolly in de vorm van een voetbal geven, voor een disco feestje een sleutelhanger in de vorm van een discobal, voor een beautyfeestje kan je de gebruikte producten die nog niet op zijn, meegeven. Denk daarbij aan nagellak, een lippenstiftje, een badeendje… Of laat de kinderen tijdens het verjaardagsfeestje hun eigen snoeptaart maken, voorzie een onderlegger en taartdoos en de kinderen kunnen hun eigen snoeptaart (of wat er van over blijft :-)) mee naar huis nemen. Een leuke activiteit én bedankingscadeautje in één klap!

       

Nog op zoek naar meer ideetjes voor een bedankingscadeautje? Check dan zeker mijn webshop.