Net zoals bij de uitnodiging kan je voor de decoratie zo ver gaan als je zelf wil. Kies je voor enkele ballonnen aan de voordeur of ga je all the way, alles is mogelijk. Check zeker eens af met jouw kapoen want ik heb al gemerkt dat onze zonen daar veel minder belang aan hechten dan onze dochter 😉

 

Heel fijn voor de decoratie is om te werken met een thema. Als ik even grasduin in onze verjaardagsfeestjes dan hadden onze zonen Senne en Jasper vooral interesse in dino’s, voetbal en fietsen. Onze dochter Jill, een echt meisje, gaat voor eenhoorns, zeemeerminnen, dansen, snoepjes, cupcakes, beauty… en er mag vooral veel roos bij zijn 😊

 

Eens je het thema gekozen hebt, beslis je best welk type decoratie je wil hebben. Ga je voor enkel tafeldecoratie of komt er ook muur/deur decoratie bij kijken? Op internet vind je allerlei soorten decoratie in geuren en kleuren. Niet altijd simpel om de weg te vinden, dus vandaar enkele ideetjes:

  • Maak op voorhand met jouw kapoen kleurrijke slingers of vlaggetjes. Met wat gekleurd papier, touw, nietjes en plakband kom je al heel ver.
  • Gebruik kartonnen bordjes, bekers, onderleggers, rietjes… in hetzelfde thema. Niet alleen heel gemakkelijk (je hebt geen afwas), maar je tovert direct een supermooie feesttafel tevoorschijn in heel weinig tijd. Hecht jij ook belang aan het milieu? Ga dan voor eco decoratie: supermooi en beter voor het milieu. Ontdek de eco decoratie in mijn webshop: zeemeermin of dino thema!
  • Installeer een foto achtergrond en maak supergrappige foto’s als leuke herinnering aan het feestje. Voor de foto achtergrond kan je gaan voor kleurrijke slingers, een disco achtergrond of neem een oud, wit laken en versier dit met textielstiften. Naast een foto achtergrond, is het ook leuk om foto props te hebben. Geen idee wat dit is? Dit zijn zo figuurtjes op een stokje die zorgen voor toffe attributen. Je kan deze uiteraard kopen of ze zelf maken. Echt niet moeilijk en zo heb je een activiteit voor  tijdens het feestje. Wil je wat inspiratie? Download dan hier mijn stappenplan voor Mexicaanse Foto Props.