Eens je weet waarom je een feestje organiseert en een bepaalde datum (of data) voor ogen hebt, is het belangrijk na te denken over de locatie. Zie je het zitten om bij jou thuis een feest te organiseren? Heb je voldoende ruimte (binnen én buiten)? Ga er dan voor, want hoe leuk is het niet voor jouw kinderen om in hun eigen vertrouwde omgeving feest te vieren. Vergeet wel niet dat je op voorhand én achteraf wel meer werk hebt om alles klaar te zetten en terug op te ruimen.

Is jouw huis / tuin toch wat te klein of schuif je liever gewoon de voeten onder tafel? Ga dan voor een externe locatie.  

Je kan gaan voor een zaaltje waar je zelf alles voorziet. Lekker handig dat je huis niet overhoop gehaald wordt en dat is vaak voordeliger dan een volledig georganiseerd feestje op een externe locatie. Mogelijke locaties zijn de refter van een school, een feestzaal of een binnenspeeltuin die je privé kan afhuren. Dit laatste is echt wel handig. De kids hebben de speeltuin voor hun alleen. Jij hebt iedereen goed in het oog en het is er vooral minder druk en lawaaiiger. In de buurt van Aalst kan je terecht bij De Brigge binnenspeeltuin.

Je kan ook gaan voor een locatie waar er verjaardagsfeestjes georganiseerd worden. Ik denk daarbij aan indoor speeltuinen, trampolineparken, bowling, laser shoots, karting, escape rooms… je kan het zo zot niet bedenken of het bestaat wel. Google kan je zeker helpen aan een geschikte locatie in de buurt 😉